Till Omberg kan du åka året om för den fantastiska naturen och dess närliggande utflyktsmål. Ett besök börjar ofta på Stocklycke där Ombergs vandringsleder går rakt genom tomten. I området kan du vandra eller cykla i säregen natur.

Vandra

Vandra på egen hand med hjälp av en vandringskarta. Eller boka in en guidad vandring med erfaren guide i samband med ditt boende på Stocklycke. Minst 4 personer. Frågor och bokning via mejl minst en vecka innan: info@stocklyckevandrarhem.se

Hyra cykel eller kayak

Boka visning på Ellen Keys strand ->

Hyra cykel

Omberg är även en mycket populär cykel destination. Här finns tre MTB slingor: en på bergets norra sida och de övriga två på bergets södra sida.

Sevärdheter

Omberg lockar även kultur- och historieintresserade utifrån sin rika kulturhistoria som kan beskådas i områdets fornborgar, i närliggande Alvastra klosterruin och medeltidsstaden Vadstena. I Stocklyckes närområde finns även Ellen Keys strand med guidade visningar sommartid.

Omberg betyder dimmornas berg.

Runt berget har det uppstått en rad sägner!

Bad

Stocklycke hamn ligger endast 400 meter från vandrarhemmet. Här finns badstege för att underlätta sköna bad i det klara Vättern vattnet.

YOGA

Här hålls det emellanåt kurser i yoga. Om du är intresserad av att hålla en kurs, eller om du vill deltaga, så kontakta oss. Man också ordna danskurser och är du intresserad av att ordna en kurs, eller intresserad av att vara med, då ska du hålla öron och öron öppna. Vi lägger även ut uppdateringar på Facebook.

Fest & Konferens

Om du ska ha en fest, anordna en kurs eller hålla ett retreat, så kan du hyra antingen hela vår anläggning eller vår stora samlingssal som är på 100 kvadratmeter. Vi vill vara en mötesplats för alla som söker en bra förrättning att hålla evenemang på.

Här hos oss kommer du och övriga deltagare att trivas med sköna sängar, god mat och en underbar miljö. Vi har gott om eldstäder både inomhus och utomhus. Det ökar ju på trivseln ytterligare!